Atomic Rooster Music Club

Atomic Rooster Music Club är en ambulerande rockklubb med säte i Göteborg med omnejd. Just nu huserar klubben på restaurang Cajsa Warg Majorna på Karl Johansgatan 92 i Göteborg.

Klubbens måtto och vision är att samla människor med ett genuint musikintresse och lever efter devisen att det finns två sorters musik, bra och dålig. De band och den musik som spelas på Atomic Rooster Music Club är bra musik och festen är därför ständigt närvarande.

 

Facebook Posts

1 week ago

Ulf Andersson

Vokonis klara att öppna upp Undergrunden för Bombus...!!
// Ulf Andersson

www.tickster.com/sv/events/2vv3b8bummcmn02/2017-08-26/bombus-vokonis-live-pa-klubb-undergrundenVokonis öppnar upp för Bombus i Undergrunden.....!!

De doom-osande riffkungarna från Borås har precis släppt sin nya skiva, The Sunken Djinn, på finsmakarbolaget Ripple Music i Kalifornien. Med fina recensioner har de hyllats som "The next big thing" av anrika bloggar som The Obelisk och The Sludgelord. Nu vänder de än en gång fokus mot live-scenen för att framföra sina tyngsta låtar hittills. Kom och dyrka riffen, fuzzen och volymen. Väl mött på Klubb Undergrunden på Pumphuset i Borås den 26 Augusti.
Fixa din biljett NU..!, innan någon annan gör det.
Klicka här:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
www.tickster.com/sv/events/2vv3b8bummcmn02/2017-08-26/bombus-vokonis-live-pa-klubb-undergrunden
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
// Ulf
Kulturbolaget Bara Gört i mycket gott samarbete med Café NäRA, KulturUngdom och Studiefrämjandet Sjuhärad.
... MerMindre

Vokonis klara att öppna upp Undergrunden för Bombus...!!
// Ulf

http://www.tickster.com/sv/events/2vv3b8bummcmn02/2017-08-26/bombus-vokonis-live-pa-klubb-undergrunden

2 weeks ago

Ulf Andersson

Atomic Rooster Music Clubs goda vänner i Lonely Kamel slår sina påsar ihop med Orsak:Oslo den 18 Augusti på Sticky Fingers...!!
Det kommer att bli fantastiskt bra..såklart.
Vi ses där och då.
// Ulf Andersson

Lonely Kamel + Orsak: Oslo på Sticky Fingersaugusti 18, 2017, 7:00e mSticky Fingers // GöteborgPå scen från ca 22:00

Inspirerade av hårda och tunga blueslegender har norska Lonely Kamel krämat ur sig klassisk hård space/stoner/rock med en egensinnig karaktär. Dock kan man höra en hel del andra influenser from 60-70 talets hårdade psycedeliska rock i deras musikaliska mix. Dom kallar det med rätta inte retro utan är helt enkelt musikälskare som förmedlar och förädlar en tradition från de som dom dyrkar till en ny generation
av musikälskande människor. Lonely Kamel har sedan 2008 släppt fyra fullängds skivor och spelat live runt om i europa på otaliga turnér både som förband till bland annat The Sword och Atomic Bitchwax och headlinat egna turnér samt medverkat på festivaler som Freak Valley, Up In Smoke, Into The Void och Muskelrock.

Lonely Kamel på Facebook:
www.facebook.com/lonelykamel/?fref=ts
Lonely Kamel på Instagram:
www.instagram.com/lonelykamel/
Lonely Kamel på Spotify:
open.spotify.com/artist/2mQ2YMXQrgd5Oted02BAQp
Lonely Kamel på Youtube:
www.youtube.com/watch?v=rvWa59qbKhs
www.youtube.com/watch?v=Lp2RtXFOcRg
www.youtube.com/watch?v=egUUQB3R9ys

Göteborg/Oslo baserade Orsak:Oslo grundades i en lägenhet på Torggata 25 i Oslo 2012. Deras egna instrumentala långkok av mörk droneblues, uppkryddat med en nypa psych och stonerboogie gör dem till ypperliga tonsättare av stadens gråa gator. 5 st EP´s getts ut, den senaste i raden "Flodvåg"gavs ut i Februari i år och bandet är nu i slutskedet av att slutställa EP nr 6 som beräknas vara ute i April/Maj.

Orsak:Oslo video: www.youtube.com/watch?v=EA1jV9aEuiE
Orsak:Oslo FB: www.facebook.com/orsakoslo/?fref=ts
... MerMindre

Lonely Kamel + Orsak: Oslo på Sticky Fingers

1 month ago

Ulf Andersson

Bombus klara för Klubb Undergrunden på Pumphuset i Borås 26/8..!!
Biljettet ute nu, sedan gör vi sommaren..ok..?
// Ulf Andersson
www.tickster.com/sv/events/2vv3b8bummcmn02/2017-08-26/bombus-support-live-pa-klubb-undergrundenBombus klara för Klubb Undergrunden på Pumphuset i Borås den 26 Augusti. Biljettsläpp nu på lördag den 27 Maj.
// Ulf

Kulturbolaget Bara Gört i mycket gott samarbete med Café NäRA, Studiefrämjandet Sjuhärad och KulturUngdom.
... MerMindre

Bombus klara för Klubb Undergrunden på Pumphuset i Borås 26/8..!!
Biljettet ute nu, sedan gör vi sommaren..ok..?
// Ulf
http://www.tickster.com/sv/events/2vv3b8bummcmn02/2017-08-26/bombus-support-live-pa-klubb-undergrunden

1 month ago

Ulf Andersson

Imorgon spelar våra vänner i MaidaVale på The Abyss på 2:a Lång...
Vi ses där och då, eller hur..!!
// Ulf AnderssonWe're announcing a bunch of live dates for the summer in the next days. Looking forward to get in the van again 🌞🌞

Next up is Gothenburg tomorrow at The Abyss//Nixon Men with The Presolar Sands! Event and tickets here:

www.facebook.com/events/1951190915100727/?ti=icl

🎥 by Fanch Erwan from Paris.
... MerMindre

Video image

2 months ago

Ulf Andersson

Våra goda Atomic vänner i Siena Root fixar festen med Deep Purple i Juni....Yeaayyysouuss va gött..!!
// Ulf AnderssonWe will share stage with DEEP PURPLE in Dortmund AND Berlin! Lets do this!

June 7th - Westfalenhalle 1

June 13th - Mercedes-Benz Arena
... MerMindre

Våra goda Atomic vänner i Siena Root fixar festen med Deep Purple i Juni....Yeaayyysouuss va gött..!!
// Ulf

2 months ago

Ulf Andersson

Atomic Rooster Music Club rekommenderar Club Slacker å de grövsta ikväll..!!...Go Jonas Jonk Haglund go..!!
// Ulf Andersson

Troubled Horse, Siena Root, Tornet - Club Slacker, Pustervikmaj 5, 2017, 9:00e mPustervikTROUBLED HORSE – på scen 00.00
Det är äntligen dags för Troubled Horse att släppa sin nya album “Revolution on Repeat” som släpps den 31 mars på det amerikanska kultbolaget Rise Above Records! Releasefesten I Göteborg hålls hos oss på Club Slacker vilket gör mig sjukt glad då Troubled Horse är ett band jag personligen håller otroligt varmt om hjärtat! Dessvärre skapar den kärleken till bandet en rejäl skrivkramp när jag ska försöka beskriva deras musik på ett intressant och säljande sätt. Det spelar ingen roll hur informativa presstexter jag får av deras skivbolag/bokningsbolag, jag tycker liksom aldrig att de lyckas beskriva Troubled Horse på rätt sätt! Däremot lyckas de ju I alla fall skriva en presstext och det är mer än vad jag lyckas med så vem är jag att klaga? Shame on me!

Nåväl, Troubled Horse härstammar från den klassiska musikstaden Örebro som I princip avlat fram alla grymma 60/70-rockband som Sverige någonsin stoltserat med. O det är väl just den där Örebrotouchen som gör att Troubled Horse sätter sig så djupt hos mig. På samma sätt som det är ett skönt tunggung a´la 70-talet så finns det så otroligt mycket 60´s garagerock o den mixen är outstanding!

Jag lägger på riktigt ner att skriva något mer nu, det behövs inte, jag gör dom en björntjänst genom att ens skriva om dom. In o lyssna med dig, o framförallt save the date o se dom!

Lyssna här:
open.spotify.com/artist/6cglz6mAQZ8y58noEuMJyw

SIENA ROOT – på scen 23.00
Det finns få band som så utstuderat gått sin egen väg såsom Siena Root. Som band har de existerat sedan sent 90-tal och redan då var de fast beslutna om att göra sin egen grej och att göra den fullt ut. Opåverkade av musikaliska trender har de hunnit spotta ur sig hela fem studioalbum och den 26:e Maj släpper de den efterlängtade fullängdaren ”A Dream of Lasting Peace”. Med fjäderlättar folkmeloder och blytunga riff har bandet skapat det som kommit att kallas en ”Dynamic Root Rock Experience”.

Redan från start började de med en internationell satsning och sen dess har de kört tusentals mil på Europas vägar och spelat på allt från svettiga fullpackade klubbar till större festivaler. När Siena Root släppte sitt första album 2004 var vinylen dödförklarad av många men det hindrade inte Siena Root, plattan skulle släppas på vinyl, inget snack om saken!

Det är just det som fascinerar mig mest med Siena Root, det ligger någon sorts mystik över dom och deras hårda arbete. Inspelningen av den nya plattan säger en hel del om deras annorlunda tänk och arbetssätt. För första gången någonsin valde de att skippa gästartister och stängde in sig i en studio för att skapa det sjätte mästerverket. Istället för gästartister tog de med sig den förre medlemmen Martin som agerade kock åt dom under inspelningen. Ett helt klart annorlunda koncept men som också speglar den harmonin som finns i Siena Root.

Då Siena Root siktat högt från dag ett har de aldrig spelat sönder sig på hemmaplan utan istället valt gig med omsorg. Pusterviks scen har lockat men det är först nu när den nya plattan släpps som vi kunnat få ner Siena Root!

Lyssna här:
open.spotify.com/artist/119lba2E5Wz6tQUlSu3Q1l


TORNET – på scen 22.00
Från de gamlas hamn, ljuder en klagan likt underjordiska vibrationer som slingrar sig genom sextiotalets Haight Ashbury och genom sjuttiotalets svarta sabbater. Tornet härstammar från kort 16 i den heliga Tarotleken och ljuder underjordiska vibrationer och visioner inspirerade av Sabbath, Coven, November, glömda riter
och uppenbarelser. Vad du än söker klänga dig fast vid, kommer att förstöras av denna förvandlande kraft.

Lyssna här:
open.spotify.com/artist/1myEVepgRPemEddgjVEezo

DJ:s konsertlokalen: Grindmaster Flesh
DJ:s restaurangen: Nixon Men

Club Slacker
Fredag 5 Maj
Pustervik
Öppet: 21.00-03.00
På scen: 22.00
www.jonk.se

Presenteras i samarbete med Amplified Medborgarskolan
... MerMindre

Troubled Horse, Siena Root, Tornet - Club Slacker, Pustervik

2 months ago

Ulf Andersson

Atomic Rooster Music Club rekommenderar såklart Göteborgs Rockfest, It's only Rock 'n' Roll liksom..but we like it...!!
// Ulf Andersson

Göteborg Rockfest 28-29 april 2017, Sticky Fingersapril 28, 2017, 6:00e mSticky Fingers // GöteborgGöteborg Rockfest, Göteborgs i dagsläget enda rockfestival, går av stapeln för sjunde gången den 28-29 april på Sticky Fingers i Göteborg. 4 våningar, fyra barer, två scener, 23 band och två dagar av klassisk rock/hårdrock.
För att Göteborg förtjänar det bästa!

Köp biljett nu via:
2-dagars fre-lör burl.nu/izez8g
1-dagars fre burl.nu/vi3hhn
1-dagars lör burl.nu/is3zmz

Spelschema Göteborg Rockfest

Fredag
Dörrar 19.00

Top Floor - Tilt Stage
20.50-21.30 Lotus
21.40-22.20 Robert Pehrsson’s Humbucker
22.35-23.15 The Last Band
23.30-00.10 Liv Sin
00.30-01.30 The Baboon Show

Mellanvåningen - Pirate Rock Stage
19.20-20.00 Siphon Fuel
20.10-20.50 City Saints
21.10-21.40 The Drippers
21.55-22.35 WOE Gothenburg
22.50-23.30 Vidunder
00.00-00.40 E Hilterz
01.00-01.40 Tyranex

Lördag
Dörrar 18.00

Top Floor - Tilt Stage
18.20-19.00 Ravaged
19.45-20.25 Sister
21.00-21.40 Helvetets Port
21.55-23.00 RAM

Mellanvåningen - Pirate Rock Stage
19.00-19.40 Aerodyne
20.00-20.40 Screamer
20.55-21.35 Bulletrain
21.50-22.30 The Hawkins
22.45-23.25 Black Cyclone
23.40-00.20 Armory
00.30-01.10 The Dahmers
... MerMindre

Göteborg Rockfest 28-29 april 2017, Sticky Fingers

2 months ago

Ulf Andersson

Atomic Rooster vännerna i Hellsingland Underground släpper äntligen sin första skiva från 2008 på Vinyl, köp köp köp...!!
// Ulf Andersson

Hellsingland Underground
Debut album released on vinyl tomorrow!

TRACKLIST:

Side One:
1. Ill Wind
2. Shadow Of The Old You
3. Slipping Through The Hands Of Time
4. Northern Country Boy
5. Ljusnan Riverside Jam

Side Two:

1. Child Of Another Time
2. Blue Mountain Blues
3. Hard Falls
4. Lost In The Woods
5. God Only Knows

Order it here!
www.smarturl.it/KING073LP
... MerMindre

3 months ago

Ulf Andersson

Bullet Forever..!!

BULLET
New Bassplayer!!

We finally found the right man to handle the bass.

Adams cousin Gustav Hector is ready to rock!

Upcoming shows:

28 March Full Metal Mountain, Austria

4 May Karmoygeddon Metal Festival, Norway

12 May Nordic Noise, Denmark

13 July Bang your Head, Germany

22 July Tank mit Frank, Germany

28 July Headbangers Open Air, Germany

30 Sep Huskvarna Rock & Art weekend, Sweden
... MerMindre

4 months ago

Ulf Andersson

Våra vänner i Brutus spelar på Krach Am Bach i augusti...Yeaaahhh..!!Yiiiiiahh,

happy to see the child growing up powerful and healthy. Take your time and enjoy the list of new announcements.

*******************

Brutus
A Gibson- influenced bastard will hit our stage for you. The high voltage quintet from Sweden and Norway celebrate the ultraheavy blues- rock in the way you (and of course, we also) need it.

King Buffalo
Hypnotic walls of sound, with a heavy-hearted and melancholy mood, wrapped into Blues- and Psychedelic Rock.

Shaman Elephant
In the good old tradition of Krach am Bach we are happy to announce a perfect example of an 'out of ordinary' band. In this case from Norway.

*******************

We are pleasantly amazed regarding the ticket pre sale activities the last weeks. Don't be late, save your ticket, lean back, enjoy a good wine and take a long, calm look at things.

*******************

The brand new Homepage is online. More Information in the next days...

www.krachambach.de

*******************

Check the Facebook eventpage:
www.facebook.com/events/1816773468534661/
... MerMindre

Våra vänner i Brutus spelar på Krach Am Bach i augusti...Yeaaahhh..!!

Comment on Facebook

Inget dåligt sällskap heller! Ta gärna hit t. ex. Elder och Mother Engine, Ulf.

Såg Mororpsycho 2002 på Sticky fingers Göteborg. Sista meningen i GP recension. En av världens bästa LIVE BAND. HÅLLER MED. MAGISKT. Högsta betyg. 55555